recept - Lättbakad Linfrölimpa



image13
Lättbakad linfrölimpa

1 st


½ pkt (à 50 g) jäst

2 ½ dl vatten

1 msk Risenta rårörsocker

1 msk olja

1 tsk salt

2 dl Risenta linfrö

½ dl Risenta sultanrussin

4 - 5 dl vetemjöl


Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt rårörsocker, olja, salt, linfrö, russin och vetemjöl.

Arbeta till en ganska lös men smidig deg, gärna i matberedningsmaskin. Häll degen i en lättsmord avlång bakform, ca 1 1/2 l. Låt jäsa övertäckt, ca 45 min.

Grädda i nedre delen av ugnen i 250°C, ca 10 min. Sänk värmen till 175°C och grädda ytterligare ca 20 min. Låt brödet stå kvar i formen ca 5 min innan det stjälps upp och får kallna på galler under bakduk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0