recept - Lättbakad Linfrölimpa
Lättbakad linfrölimpa
1 st
½ pkt (à 50 g) jäst
2 ½ dl vatten
1 msk Risenta rårörsocker
1 msk olja
1 tsk salt
2 dl Risenta linfrö
½ dl Risenta sultanrussin
4 - 5 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervarmt, 37°C. Häll vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt rårörsocker, olja, salt, linfrö, russin och vetemjöl.
Arbeta till en ganska lös men smidig deg, gärna i matberedningsmaskin. Häll degen i en lättsmord avlång bakform, ca 1 1/2 l. Låt jäsa övertäckt, ca 45 min.
Grädda i nedre delen av ugnen i 250°C, ca 10 min. Sänk värmen till 175°C och grädda ytterligare ca 20 min. Låt brödet stå kvar i formen ca 5 min innan det stjälps upp och får kallna på galler under bakduk.
Kommentarer
Trackback