recept - Bovetetabboueleh med pannbiff och tzatziki
Bovetetabbouleh med pannbiff & tzatziki
4 port
Pannbiff
600 g nötfärs
2 dl röda linser
½ msk maizena
1 vitlöksklyfta
Salt
Oregano
Bovetesallad
300 g helt bovete
1 grönsaksbuljongtärning
4 tomater
2 rödlökar
100 g bladpersilja
½ dl olivolja
½ dl citronsaft
salt
Tzatziki
½ gurka
3 dl turkisk yoghurt 10%
1-2 vitlösklyftor
salt
peppar
Koka linserna enligt anvisning på paketet. Blanda nötfärs, vitlök, soya, oregano, ägg, salt, maizena & vatten i en skål.
Blanda i de kokta linserna i köttfärssmeten. Forma till pannbiffar, stek några minuter per sida på medelvärme i olja eller smör.
Koka bovete enligt anvisning, men med en buljongtärning i. Kärna ur tomaterna och finhacka dem tillsammans med rödlök & persilja.
Blanda med bovetet. Häll över olivolja & citron. Smaka av med salt.
Skala gurkan och riv den. Salta och lägg i en sil så vattnet rinner ur. Blanda yoghurt, gurka & vitlök i en skål. Smaka av med salt & peppar. Tomatsallad är gott till.